BİTKİ ÇAYI

Doğanın sunduğu farklı aromalar, renkler ve tatlardaki bitkiler bize bitki çayı olarak sunulur. Onlarla hazırlayacağımız çaylar bize keyifli anlarımızda eşlik eder. Yuzdeyuz doğal olan bitki çayları gerek tat gerekse sağlıklı olması sebebiyle son yıllarda daha da popüler olan içeceklerin başında gelmekte ve her yaştan, cinsiyetten kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Green Life’ın sizler için özenle hazırladığı bitki çayları içerisinde size iyi gelecek pek çok keyifli seçenek bulacaksınız.

Bitki çayının lezzetini arttırmak için pek çok ürün kullanabilirsiniz. Bitki çayı ile en iyi giden tatlardan biri baldır. İnsanoğlu için en iyi doğal tatlandırıcı olan bal, çayı sadece çok daha lezzetli hale getirmekle kalmaz aynı zamanda içerdiği mineral, amino asit ve vitaminlerle sağlık açısından da daha faydalı yapar. Bal ile birlikte çaylarınıza ekleyebileceğiniz en ideal tatlardan biri limondur. Eşsiz aroması ve ekşimsi tadıyla çayınızı daha da lezzetli hale getirirken başta C vitamini olmak üzere vitamin ve antioksidanlar açısından da zenginleştirir.

 

PAPATYA

Latince: Anthemis recutita

İngilizce: Camomile

Tadım notları

Topraksı bir aroması ve elmayı çağrıştıran çiçeksi bir tatlılığı vardır.

Tadını zenginleştirin

Papatya çayınızı hazırlarken içine bir iki dilim elma, ufak bir parça tarçın kabuğu ve biraz bal ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz.

EKİNEZYA

Latince: Echinacea purpurea/ angustifolia

İngilizce: Echinacea

Tadım notları

Çiçeksi bir aroması ve dudaklarınızla ağzınızda karıncalanma hissi yaratan güçlü bir tadı vardır.

Tadını zenginleştirin

Ekinezya çayınızı hazırlarken içine limon dilimleri, bir parça taze zencefil, bir iki yaprak nane ve biraz bal ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz.

REZENE

Latince: Foeniculum purpureum

İngilizce: Fennel

Tadım notları

Tatlı ve taze bir tadı, anason ve meyankökünü çağrıştıran sıcak bir aroması vardır. Geri planda kafur aroması hissedilir.

Tadını zenginleştirin

Rezene çayınızı içine biraz taze sıkılmış limon ve bal ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

ZENCEFİL

Latince: Zingiber officinale

İngilizce: Ginger

Tadım notları

Zencefil, bitki çayları arasında en lezzetli çaylardan biridir. Limon notaları içerir, sıcak, biberli, topraksı ve odunsu bir aroması vardır. Tadı biraz keskin ve acıdır.

Tadını zenginleştirin

Bal, limon suyu ve limon kabuğu rendesi ile zenginleştirildiğinde zencefil çayının lezzeti ikiye katlanır.

YEŞİL ÇAY

Latince: Camellia sinensis

İngilizce: Green Tea

Tadım notları

Taze otsu aroması, dilde hafif uyuşma yaratabilen sert bir tadı vardır.

Tadını zenginleştirin

Tadını zenginleştirmek ve farklı bir lezzet yakalamak için yeşil çayınızı demlerken içine kurutulmuş gül, limon dilimleri ve bal ekleyebilirsiniz.

LAVANTA

Latince: Lavandula intermedia

İngilizce: Lavender

Tadım notları

Taze çiçeksi bir tada, parfümlü güçlü bir aromaya sahiptir.

Tadını zenginleştirin

Lavanta çayınızın tadını zenginleştirmek için demlerken içine bir iki dilim taze zencefil, birkaç tane kakule çekirdeği ve biraz bal katın.

MISIR PÜSKÜLÜ

Latince: Zea mays

İngilizce: Mealie silk

Tadım notları

Baskın bir tadı yoktur. Aroması olgunlaşmamış mısırı çağrıştırır.

Tadını zenginleştirin

Mısır püskülü çayınızı hazırlarken içine bir tutam kekik ve rezene ile bir iki dilim limon ve biraz bal ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz.

MELİSA

Latince: Melissa officinalis

İngilizce: Melissa / Lemon balm

Tadım notları

Nane notaları içeren taze limonsu bir tada, hoş bir aromaya sahiptir.

Tadını zenginleştirin

Hoş kokulu ve aromalı bir çay olan melisa çayına biraz bal ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz.

GÜL ÇAYI

Latince: Rosa species

İngilizce: Rose

Tadım notları

Çiçeksi hoş bir aroması, meyvemsi bir tadı vardır.

Hazırladığınız gül çayını buzdolabında soğuttuktan sonra taze sıkılmış meyve suyu ile karıştırarak hoş aromalı bir soğuk içecek elde edebilirsiniz.

Tadını zenginleştirin

Gül çayınıza bir tutam tarçın ile biraz bal ekleyerek zengin bir tat yakalayabilirsiniz.

BİBERİYE

Latince: Rosmarinus officinalis

İngilizce: Rosemary

Tadım notları

Çam notaları içeren odunsu bir aroması, nane ve adaçayını andıran güçlü bir tadı vardır.

Tadını zenginleştirin

Biberiye çayınıza bir iki dilim limon ve biraz bal ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz.

ADAÇAYI

Latince: Salvia officinalis

İngilizce: Sage

Tadım notları

Keskin notalara sahip misk ve kafur aromaları içerir.

Tadını zenginleştirin

Bir dilim limon ve biraz bal ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz.

ISIRGAN OTU

Latince: Urtica dioica

İngilizce: Stinging nettle

Tadım notları

Taze otsu bir aroması ve hafif bibersi bir tadı vardır.

Tadını zenginleştirin

Bir parça çubuk tarçın, biraz limon suyu ve bal ile lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

ANASON

Latince: Pimpinella anisum

İngilizce: Anise

Tadım notları

Meyankökünü çağrıştıran ılık, tatlı, karakteristik bir tadı, meyvemsi bir aroması vardır.

Tadını zenginleştirin

Anason çayınızı tatlandırmak için içine bir dilim portakal ile biraz bal ekleyin.

CİVANPERÇEMİ

Latince: Achillea millefolium

İngilizce: Yarrow

Tadım notları

Güçlü, keskin bir aroması acımsı bir tadı vardır.

Tadını zenginleştirin

İçine biraz limon suyu ve bal ekleyerek civanperçemi çayınızı zenginleştirebilirsiniz.

TARÇIN KABUĞU

Latince: Cinnamomum species

İngilizce: Cinnamon

 

Tadım notları

Geri planda narenciye ve karanfil notaları barındıran tatlı, sıcak ve odunsu bir aromaya sahiptir

Tadını zenginleştirin

Tarçın kabuğu çayınızı bir iki dilim taze zencefil, birkaç tane karanfil ve biraz bal ile zenginleştirebilirsiniz.

HİBİSKÜS

Latince: Hibiscus sabdariffa

İngilizce: Rosella

Tadım notları

Biraz ekşimsi ve keskin aromaya sahiptir.

Tadını zenginleştirin

Portakal dilimleri ve bal ile lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

MATE ÇAYI

Latince: Ilex paraguariensis

İngilizce: Mate (Yerba mate)

 

Tadım notları

Hafif acımsı sert bir tada,  zengin, sıcak, dengeli bir aromaya sahiptir.

Tadını zenginleştirin

Hazırladığınız çayın tadı acı gelirse bir miktar süt ile şeker veya bal ekleyebilirsiniz.

HAYIT OTU

Latince: Vitex agnus-castus

İngilizce: Chasteberry/Vitex

Tadım notları

Oldukça acı bir tada ve keskin bir aromaya sahiptir.

Tadını zenginleştirin

İçine birkaç tane kurutulmuş gül, limon dilimleri ve bal ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

SİNAMEKİ

Latince: Cassia

İngilizce: Senna

 

Tadım notları

Tatlı ve acı notalar barındıran buruk bir tadı, kendine özgü keskin bir aroması vardır.

Tadını zenginleştirin

Bal ve limon ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz.

KİRAZ SAPI

Latince: Prunus avium

İngilizce: Cherry stalk

Tadım notları

Hafif acımsı bir tada, otsu bir aromaya sahiptir.

Tadını zenginleştirin

Limon suyu ve bal ile lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

IHLAMUR

Latince: Tilia Platyphyllos

İngilizce: Linden

 

Tadım notları

Tatlı meyvemsi bir tadı, narenciye notaları içeren çiçeksi bir aroması vardır.

Tadını zenginleştirin

Ihlamur çayınızı hazırlarken içine bir iki parça elma kabuğu, ufak bir parça tarçın kabuğu ve biraz bal ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz.

MEYAN KÖKÜ

Latince: Glycyrrhiza glabra

İngilizce: Liquorice

Tadım notları

Tatlı, acı, tuzlu öğeler barındıran zengin ve keskin bir tadı, güçlü bir aroması vardır.

Tadını zenginleştirin

Tarçın veya nane ekleyerek meyankökü çayınızın lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

FUNDA YAPRAĞI

Latince: Ericaceae

İngilizce: Erica

 

Tadım notları

Acımsı ve sert bir tadı vardır.

Tadını zenginleştirin

Yeşil çay ile birlikte demleyip limon suyu ve bal ile lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

DEFNE YAPRAĞI

Latince: Laurus nobilis

İngilizce: Bay

Tadım notları

Hoş kokuludur. Hafif acımsı bir tadı vardır.

Tadını zenginleştirin

Lezzetini zenginleştirmek için balla tatlandırabilirsiniz.

KUŞBURNU ÇAYI

Latince: Rosa canina

İngilizce: Rosehip

 

Tadım notları

Mayhoş, meyve aromalı hoş bir tada sahiptir.

Tadını zenginleştirin

Karanfil, tarçın ve bergamot gibi farklı aromalar ve bal ilave ederek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

 

FORM ÇAYI

Tadım notları

İçerisinde bulunan bitkilerden gelen buruk, ekşimsi ve güçlü bir tadı, çiçeksi notalar barındıran odunsu bir aroması vardır.

Tadını zenginleştirin

İçine bal ve limon ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

KIŞ KEYFİ ÇAYI

Tadım notları

Zencefilin limonsu notası, tarçının büyüleyen kokusuyla birleşir. Meyvelerden gelen hafif mayhoş bir tadı, meyvemsi, hoş kokulu çiçeksi bir aroması vardır.

Tadını zenginleştirin

Lezzetini bal ve limon ile zenginleştirebilirsiniz.

MEYVE ÇAYI

Tadım notları

Meyvelerin tatlı-ekşi lezzeti ile hoş aroması, tarçın ve karanfilden gelen baharatlı, odunsu notalarla birleşir.

Tadını zenginleştirin

Biraz bal ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

YAZ KEYFİ ÇAYI

Tadım notları

Hafif ve yumuşak içimlidir. Tarçının tatlı odunsu aromasıyla zenginleşen, meyvemsi ve çiçeksi notalar içeren bir tada sahiptir.

Tadını zenginleştirin

Biraz bal ilave ederek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

DİNLENCE ÇAYI

Tadım notları

Meyvelerden gelen tatlı-ekşi bir tadı; meyvemsi, çiçeksi, otsu notalar içeren zengin bir aroması vardır.

Tadını zenginleştirin

Biraz bal ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

BAHAR KEYFİ

Tadım notları

Tarçından gelen sıcak ve odunsu aromalar, çiçeksi ve meyvemsi notalarla tamamlanır. Hafif mayhoş, tatlımsı bir tadı vardır.

Tadını zenginleştirin

Lezzetini biraz bal ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.

KIŞ ÇAYI

Tadım notları

Meyvemsi, otsu notalar içeren hafif mayhoş bir tadı, keskin bir aroması vardır.

Tadını zenginleştirin

Biraz bal ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz.

MEYVELİ YEŞİL ÇAY

Tadım notları

Yeşil çayın taze otsu aroması, meyvelerin tatlı-ekşi lezzeti, tarçın ve karanfilden gelen baharatlı, odunsu notalarla birleşir.

Tadını zenginleştirin

Biraz bal ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz.