Baharatın Hikayesi / ET ÇEŞNİSİ

Green Life Et Çeşnisi, ızgarada, mangalda ya da fırında pişirdiğiniz etlerin üzerine serpebileceğiniz, etleri marine etmekte ve etle pişen her türlü yemeği lezzetlendirmekte kullanabileceğiniz özel bir karışım. İçeriğinde tuz, hardal, karabiber, kişniş, soğan granül, sarımsak granül, biberiye, kekik, pulbiber, öğütülmüş kimyon, maydanoz, mercanköşk, şeker, aroma verici, asitlik düzenleyici (sitrik asit) ve fesleğen bulunuyor.

Green Life Et Çeşnisi ile marine edeceğiniz etler, vazgeçilmez bir lezzet sunacak. Marinasyon işlemi için bir kabın içerisinde 1 kg et, bir iki yemek kaşığı Green Life Et Çeşnisi, 1 çay bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı) ekleyip iyice karıştırın. Karışımı buzdolabında 1 saat dinlendirerek aromaların ete iyice geçmesini sağlayın. Marine ettiğiniz etleri hafifçe yağlanmış tavada, fırında, ızgarada veya mangalda pişirip sıcak olarak servis edin. Ayrıca tuz eklemenize gerek yoktur.

Tadım notları:                                                            

Green Life Et Çeşnisi içeriğinde hardal, karabiber, kişniş, soğan granül, sarımsak granül, biberiye, kekik, pulbiber, öğütülmüş kimyon, maydanoz, mercanköşk ve fesleğen gibi farklı baharat barındırıyor. Bu baharatın tümüne ait aromatik ve tatsal özellikleri taşıyan karışım sayesinde pişireceğiniz etler her zamankinden çok daha lezzetli hale geliyor. Sarımsak ve soğanın ete çok yakışan lezzetinin yanı sıra hardalın keskin tadı ve topraksı aroması, karabiberin ısıtıcı acılığı, kişnişin narenciye ve çiçek notaları içeren baharatlı lezzeti, biberiyenin çam notaları taşıyan bibersi tadı, kekiğin dağ kokusu taşıyan topraksı narinliği, pulbiberin meyvemsi karamel notaları, kimyonun güçlü kokusu, maydanozun zengin otsu tadı, mercanköşkün tatlı bibersiliği ve fesleğenin tazeleyen aroması bu karışımda bir araya gelerek benzersiz lezzette etler pişirmenize yardımcı oluyor.

BAHARAT