Baharatın Hikayesi / MANGAL ÇEŞNİSİ

Green Life Mangal Çeşnisi, mangalda, fırında, tavada ya da ızgarada pişen her türlü et yemeğini lezzetlendirmek üzere hazırlanmış özel bir karışımdır. Tavuk, kuzu, dana, balık ya da hindi etini lezzetlendirmek için kullanılabilir. Marinasyon için kullanıldığında çok iyi netice verir. Ayrıca servis esnasında da yemeğin üzerine istenilen miktarda serpilebilir.

 Green Life Mangal Çeşnisi’nin içeriğinde tatlı kırmızı biber, sarımsak, tuz, öğütülmüş kimyon, kişniş, hardal, mercanköşk, biberiye, kekik, pul biber, öğütülmüş karabiber, soğan, şeker ve aroma vericiler bulunuyor.

 Marinasyon için kullanacağınızda, bir kabın içerisine 1 kg istediğiniz çeşit eti koyup 1-2 yemek kaşığı Green Life Mangal Çeşnisi, 1/2 çay bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı kullanın) ve 1/2 çay bardağı su koyup iyice karıştırın. Karışımı buzdolabında 1 saat dinlendirin. Marine olan etleri mangalda veya ızgarada pişirip sıcak olarak servis edin. Ayrıca tuz ve baharat ilave etmenize gerek yoktur.

 Tadım notları:                                              

Green Life Mangal Çeşnisi içeriğinde tatlı kırmızı biber, sarımsak, kimyon, kişniş, hardal, mercanköşk, biberiye, kekik, pul biber, karabiber ve soğan gibi baharat barındırıyor. Bu baharatın tümüne ait aromatik ve tatsal özellikleri taşıyan karışım sayesinde pişireceğiniz etler her zamankinden çok daha lezzetli olacak. Sarımsağın özgün tadı ve lezzet verici özelliği diğer baharatdan gelen meyvemsi, topraksı, ısıtıcı, narin ve keskin aromalar ve tatlı, acı, baharatlı lezzetlerle bir araya gelerek mangal keyfi için hazırlayacağınız etleri eşsiz kıvama ve lezzete taşıyacak.

BAHARAT