Yemek Tarifi / HARDAL SOSLU ANTRİKOT VE SOTELENMİŞ BEBEK PATATESLER

4 kişilik
4 dilim antrikot
400 gr bebek patates
1 adet taze acı kırmızıbiber, ince doğranmış
1 tatlı kaşığı Green Life Kekik
1 çay kaşığı Green Life Öğütülmüş Karabiber
Zeytinyağı
Tuz


Hardal sos için
100 ml taze krema
1 çay kaşığı dolusu Green Life Öğütülmüş Hardal
1 tatlı kaşığı sirke
2 damla acı sos
Tuz

Bebek patatesleri iyice yıkayıp kabuklarıyla iri parçalar halinde doğrayın. Tuzlu kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzerek tencereden alın. Bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıp patatesleri tavaya aktarın. Taze acı kırmızıbiber ve biraz tuz ekleyerek bir iki dakika kızartın. Green Life Kekik serpiştirip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak kenarda bekletin.

Hardal sos için; kremayı Green Life Öğütülmüş Hardal, bir tutam tuz ve acı sos ile ufak bir kapta karıştırıp kaynama noktasına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra sirkeyi ilave edip tatlandırın.

Izgara tavanızı iyice ısıtıp zeytinyağı ile yağlayın. Antrikotları tavaya alıp üzerlerine tuz ve Green Life Öğütülmüş Karabiber serpiştirerek her yüzünü istediğiniz pişme oranına göre 2-3 dakika pişirin. Etleri tabaklara paylaştırıp üzerlerine hardal sos gezdirerek sotelenmiş bebek patatesler eşliğinde servis edin.

BAHARAT