Yemek Tarifi / ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA

4 kişilik
8 adet kuru patlıcan
8 adet kuru biber

2 orta boy soğan, ince yemeklik doğranmış
1 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı nar ekşisi

2 çorba kaşığı biber salçası

2 çorba kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı Green Life Sarımsak Granül
1 tatlı kaşığı Green Life Nane

1 çay kaşığı Green Life Acı Kırmızıbiber
1 çay kaşığı Green Life Öğütülmüş Karabiber
3/4 su bardağı zeytinyağı
Tuz
 

Kuru patlıcanları ve kuru biberleri bol kaynar suda ayrı ayrı 15 dakika haşlayın. Haşlanan sebzeleri bol soğuk sudan geçirip suyunu süzün. Pirinç, salçalar, soğan, nar ekşisi, zeytinyağı, Green Life Sarımsak Granül, Nane, Acı Kırmızıbiber, Öğütülmüş Karabiber ve tuzu bir kapta iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışım ile kuru patlıcan ve biberleri yarıya kadar doldurup ağızlarını yapıştırarak kapatın. Tencereye ilk önce patlıcanları ve sonra biberleri birbirlerine değecek şekilde dizin. Üzerlerini dolma taşı ya da ters çevrilmiş bir tabak ile kapatıp 2,5 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirip ocaktan alın. Kapağı açık olarak biraz dinlendirdikten sonra servis tabağına aktarın. Arzuya göre ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

BAHARAT