Yemek Tarifi / KURU MEYVELİ, MUZLU VE ZENCEFİLLİ KEK

8-10 kişilik
250 gr un
10 gr kabartma tozu
1 tatlı kaşığı Green Life Öğütülmüş Zencefil
1 çay kaşığı Green Life Öğütülmüş Tarçın
175 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
100 gr esmer şeker
2 çorba kaşığı bal
3 adet yumurta, çırpılmış
2 adet olgun muz
50 gr kuru kayısı, ufak küp doğranmış
50 gr turna yemişi (ya da kuru üzüm)
50 gr badem, doğranmış
 
Un, kabartma tozu ve Green Life Öğütülmüş Tarçın ve Zencefili eleyerek geniş bir karıştırma kabına alın. Tereyağını, şekeri, balı ve çırpılmış yumurtaları ekleyin. Muzları bir kasede çatalla ezip kayısı, turna yemişi ve bademlerin yarısıyla birlikte ilave edin. Mikser ya da tahta kaşık yardımıyla malzemeleri iyice karıştırın. Kek kalıbınızı tereyağıyla yağlayıp bademlerin kalan yarsını kalıbın tabanına serpiştirin. Kek karışımınızı kalıba boşaltıp düzgünce yayılmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişirdikten sonra ince uzun bir çubuğu keke batırarak içinin pişip pişmediğini test edin. Yeterince pişmemişse 10 dakika daha fırında bırakın. Fırından aldıktan sonra 15 dakika dinlendirip kalıptan çıkarın. Ilıdıktan sonra dilimleyerek servis edin.

BAHARAT