Yemek Tarifi / TARÇINLI RULO ÇÖREKLER

12 adet
Hamur için
380 gr un
60 gr tereyağı, eritilmiş
50 gr toz şeker
120 ml süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yumurtanın sarısı 
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Bir tutam tuz
İçi için
85 gr tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış
30 gr toz şeker 
1 çorba kaşığı Green Life Öğütülmüş Tarçın
Üstü için
50 gr pudra şeker
60 gr tereyağı, eritilmiş
50 gr süt
1 çay kaşığı vanilya özütü 

Unu bir yoğurma kabına alıp şekerle karıştırın ve ortasını açın. Tereyağı, süt, maya, yumurta sarısı, vanilya özütü ve tuzu ekleyip karıştırın. Tezgah üzerine alıp yoğurarak homojen bir hamur elde edin. Tereyağı ile yağlanmış bir kaba alıp üzerini streç filmle kapatarak hacmi 2 katına ulaşana kadar, yaklaşık 2 saat mayalandırın. Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alıp merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. İçi için, toz şeker ve Green Life Öğütülmüş Tarçını karıştırın. Hamurun üzerine, uzun kenarlarından birinden bir parmak boşluk kalacak şekilde fırça ile tereyağı sürüp şekerli tarçın karışımını serpiştirin. Hamurun boş bıraktığınız kısmına yapışması için su sürüp hamuru rulo şeklinde sarın. 12 parçaya bölüp 20 cm x 30 cm ölçülerinde, tereyağı ile yağlanmış bir fırın kabına ruloları aralıklı olarak dizin. Üzerini streç filmle örtüp mayalanması için 1 saat daha bekletin. Ruloların hacmi 2 katına ulaşınca önceden ısıtılmış 180°C fırına alıp üzerleri pembeleşene kadar 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra pudraşekeri, eritilmiş tereyağı ve sütü karıştırarak hazırladığınız karışımı üzerlerine gezdirin. Ilık olarak servis edin..

BAHARAT