Yemek Tarifi / KIRMIZI ERİKLİ TART

6 kişilik
Hamur için
120 gr un
70 gr ceviz içi, doğranmış
50 ml sıvıyağ
30 ml süt
Tuz
Dolgu için
8 adet kırmızı erik, dilimlenmiş
1 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı Green Life Öğütülmüş Tarçın
Üstü için
1 çorba kaşığı toz şeker

Fırınınızı önceden 180°C’de ısıtın. Hamur için; unu cevizler, toz şeker ve bir tutam tuz ile ceviz iyice toz haline gelene kadar rondodan geçirin. Yağı ve sütü ekleyip tekrar rondoyu çalıştırarak malzemelerin birleşmesini sağlayın. Tezgahın üstüne alıp hamuru toparlayın ve top haline getirin. İki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile açarak 30 cm çapında bir daire elde edin. Üstteki kağıdı kaldırıp hamuru üzerinde bulunduğu kağıtla birlikte fırın tepsisine alın.
Erikleri esmer şeker ve Green Life Öğütülmüş Tarçın ile bir kasede karıştırın. Erikleri, hamurun kenarlarından 3 parmak boşluk bırakarak ortasına koyun. Kenarları içe doğru katlayıp üst üste bindirerek yapıştırın. Hamurun kenarına toz şeker serpiştirip tartınızı fırına verin. 180 derece fırında 35 dakika pişirip çıkarın. Ilıdıktan sonra dilimleyerek servis edin.

BAHARAT