Yemek Tarifi / PEYNİR KREMALI PORTAKALLI HAŞHAŞLI REVANİ

8 kişilik
160 gr irmik
160 gr un
1 paket kabartma tozu
120 gr tereyağı, oda sıcaklığında
150 gr toz şeker
3 adet yumurta, sarısı ve beyaz ayrılmış
2 çorba kaşığı Green Life Mavi Haşhaş
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Şerbet için
125 gr toz şeker
1 adet portakalın suyu
1 adet limonun suyu
Peynir kreması için
100 ml taze krema
150 gr labne

Un, irmik, Green Life Mavi Haşhaş ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Tereyağı ve şekeri mikserde 5 dakika çırpın. Mikseri çalıştırmayı sürdürürken yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Vanilya özütünü ilave edin. Homojen ve hacimli bir karışım elde edene kadar çırpın. Unlu karışımı da ekleyip karıştırmayı sürdürün.
Yumurta beyazlarını beyazlaşıp kabarana kadar ayrı bir kapta çırpın. Unlu karışıma ilave edip alttan üste doğru nazikçe karıştırın. 15 cm’lik kare fırın kabınızı tereyağı ile yağlayın. Karışımı fırın kabınıza boşaltıp üstü pembeleşene kadar 180°C fırında 35-40 dakika pişirin. Kekin içinin pişip pişmediğini bir kürdanla kontrol edin.
Bu esnada şurubu hazırlayın. Toz şekeri 125 ml su ile bir tencereye alıp içine limon ve portakal suyunu ilave edin. Orta ateşte kaynayana kadar pişirip ocağı kısarak 5 dakika daha kaynatın.
Keki fırından çıkarıp üstüne kürdanla delikler açın. 10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine hazırladığınız şerbeti gezdirin. Oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
Taze kremayı çırpıp labne ile karıştırarak revaninizin üzerine süreceğiniz kremayı hazırlayın. Revaniye parçalara bölüp üzerine hazırladığınız kremadan sürerek servis edin.

BAHARAT