Yemek Tarifi / İNCİR, BADEM VE ANASONLU MAMÜL

12 adet
Hamur için
60 gr margarin, erimiş
60 gr tereyağı, erimiş
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı Green Life Mahlep
260 gr un
İç harcı için
4 adet kuru incir
1 çay kaşığı Green Life Anason
1 tatlı kaşığı tereyağı
¼ çay bardağı su
2 çorba kaşığı badem, doğranmış

İç harcı için, incirleri ufak küpler halinde doğrayın. Anasonu havanda ezerek öğütün. İncir, anason, su, ve tereyağını bir tavaya alın ve yumuşayıp macun kıvamına gelene kadar birkaç dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bademleri karıştırın.
Hamur için hazırladığınız tüm malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra tezgaha alıp yoğurun. Kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmayı sürdürün. Hamurunuzu 12 eşit parçaya bölüp yuvarlayarak toplar haline getirin. Hamur toplarını elinizle açarak biraz incelttikten sonra mamül kalıbınıza kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Hamurun kalıbın şeklini alması için elinizle nazikçe bastırın.
Hazırladığınız incirli harç ile hamurun içini doldurup sarkan kısımlarını harcın üstüne kapatın ve birleşme noktalarını yapıştırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serip mamül kalıbınızın sapını tepsinin kenarına hafifçe vurarak mamülünüzün tepsiye düşmesini sağlayın. 180⁰C’de üstleri pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra servis edin.

BAHARAT