Yemek Tarifi / LEBENİYE ÇORBASI

6 kişilik
1 lt et suyu (sıcak)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış buğday
700 gr süzme yoğurt
1 küçük yumurta
1,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı Green Life Nane
1 tatlı kaşığı Green Life Öğütülmüş Karabiber
250 gr kıyma
1 büyük soğan, rendelenmiş
Zeytinyağı
Tuz

Kıymayı soğan, karabiber ve biraz tuzla yoğurup iki avucunuzun arasında nohut büyüklüğünde köfteler şeklinde yuvarlayın. Bir tavada biraz zeytinyağını kızdırıp köfteleri kızartın.
Yoğurt, un ve yumurtayı bir tencerede tel çırpıcı yardımıyla karıştırın. Sıcak et suyunu yavaş yavaş ilave ederek karıştırmayı sürdürün. Ocağa alıp kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaynama noktasına gelince nohut ve buğdayı ilave edip kıvam alıncaya kadar çorbanızı kısık ateşte pişirmeye devam edin. Kıvam alınca kızarttığınız köfteleri çorbaya ekleyin. Çorbayı ocaktan alıp tuzunu ayarlayın.
Bir tavada biraz zeytinyağını kızdırıp içine Green Life Naneyi ekleyin ve karıştırın. Çorbayı kaselere pay ettikten sonra üzerine naneli zeytinyağını gezdirerek servis edin.

BAHARAT