Yemek Tarifi / SİNİ KÖFTE

8 kişilik
500 gr ince köftelik bulgur
250 gr çiğ köftelik kıyma
1 çay fincanı irmik
1 çay fincanı un
1 çorba kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı Green Life Öğütülmüş Kimyon
İçi için
250 gr kıyma
2 adet kuru soğan, ince yemeklik doğranmış
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı Green Life Öğütülmüş Karabiber
1 çay kaşığı Green Life Öğütülmüş Yenibahar
Zeytinyağı
Tuz

Bulguru bir yoğurma tepsisine yayıp üzerine ılık su gezdirin. Karıştırıp yumuşaması için biraz beklettikten sonra Green Life Öğütülmüş Kimyon ile biber salçasını ekleyerek yoğurmaya başlayın. İrmik, un ve kıymayı da ilave edip homojen bir hamur elde edene kadar yoğurmayı sürdürün.
İç harcı için; bir tavada 4 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp kıymayı ilave edin. Birkaç dakika karıştırarak kavurup soğanı ekleyin. Biber salçası, Green Life Öğütülmüş Karabiber, Green Life Öğütülmüş Yenibahar ve biraz tuz ilave ederek suyunu çekene kadar orta ateşte pişirmeyi sürdürün.
Hazırladığınız hamuru ikiye bölüp parçalardan birini 2 parça yağlı kağıt arasında merdane ile açın. Zeytinyağı ile yağlanmış fırın tepsinize açtığınız hamuru yerleştirip üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Diğer hamur parçasını da aynı şekilde açıp kıymanın üzerine yerleştirin. Sini köftenizi bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesip üzerine zeytinyağı gezdirin. 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.

BAHARAT