Yemek Tarifi / BAKLAVA HAMURUNDA TAHİNLİ TARÇINLI RULO

24 adet
9 adet baklava yufkası
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pekmez
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı Green Life Öğütülmüş Tarçın
Yarım su bardağı fındık, dövülmüş

Green Life Öğütülmüş Tarçın ve toz şekeri bir kasede karıştırın. Bir adet baklava yufkasını tezgahın üzerine serin. Üzerine bir fırça ile tahin sürüp tarçın toz şeker karışımından serpin. Aralarına tahin sürüp tarçın toz şeker karışımı serperek iki kat daha baklava yufkasını ilk hazırladığınız yufkanın üzerine yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp 8 parça elde edecek şekilde kesin. Kalan yufkalarla aynı işlemleri uygulayarak hazırlayın. Elde ettiğiniz 24 parçayı yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180°C’de kızarana kadar yaklaşık 12-13 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız ruloları bir tabağa alıp üzerine pekmezi gezdirin. Fındık parçaları serpiştirerek servis edin.

BAHARAT