Yemek Tarifi / ZERDEÇALLI İNCİKLİ FISTIKLI PİLAV

4 kişilik
2 adet kuzu incik
1,5 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı Green Life Öğütülmüş Zerdeçal
Yarım su bardağı kabuksuz Antep fıstığı
Tereyağı
Tuz

Kuzu incikleri düdüklü tencerede bol su ile haşlayın. Pirinçleri yıkayıp süzün. Bir pilav tenceresinde 2 çorba kaşığı dolusu tereyağını eritip bir tutam tuzla birlikte pirinçleri ilave edin. Karıştırarak bir iki dakika kavurun. Green Life Öğütülmüş Zerdeçalı da ilave edip bir kez daha karıştırdıktan sonra incikleri haşladığınız et suyundan 2,5 su bardağı alarak pirinçlerin üzerine ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısarak pişmeye bırakın. Bu arada haşladığınız inciklerin etlerini kemiklerden sıyırıp iri parçalara bölün. Pirinçler suyunu çekmeye yakın Antep fıstıklarını pilava ekleyip nazikçe karıştırın. Suyunu tamamen çekince ocağı kapatın. 30 dakika dinlendirdikten sonra üzerine incik etlerini serpiştirerek servis edin.

BAHARAT