Doğanın sunduğu farklı aromalar, renkler ve tatlardaki bitkiler bize bitki çayı olarak sunulur. Onlarla hazırlayacağımız çaylar bize keyifli anlarımızda eşlik eder. Yuzdeyuz doğal olan bitki çayları gerek tat gerekse sağlıklı olması sebebiyle son yıllarda daha da popüler olan içeceklerin başında gelmekte ve her yaştan, cinsiyetten kişiler tarafından tercih edilmektedir.
Green Life’ın sizler için özenle hazırladığı bitki çayları içerisinde size iyi gelecek pek çok keyifli seçenek bulacaksınız.
Bitki çayının lezzetini arttırmak için pek çok ürün kullanabilirsiniz. Bitki çayı ile en iyi giden tatlardan biri baldır. İnsanoğlu için en iyi doğal tatlandırıcı olan bal, çayı sadece çok daha lezzetli hale getirmekle kalmaz aynı zamanda içerdiği mineral, amino asit ve vitaminlerle sağlık açısından da daha faydalı yapar. Bal ile birlikte çaylarınıza ekleyebileceğiniz en ideal tatlardan biri limondur. Eşsiz aroması ve ekşimsi tadıyla çayınızı daha da lezzetli hale getirirken başta C vitamini olmak üzere vitamin ve antioksidanlar açısından da zenginleştirir.
PAPATYA
Latince: Anthemis recutita
İngilizce: Camomile
Tadım notları
Topraksı bir aroması ve elmayı çağrıştıran çiçeksi bir tatlılığı vardır.
Tadını zenginleştirin
Papatya çayınızı hazırlarken içine bir iki dilim elma, ufak bir parça tarçın kabuğu ve biraz bal ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz.
EKİNEZYA
Latince: Echinacea purpurea/ angustifolia
İngilizce: Echinacea
Tadım notları
Çiçeksi bir aroması ve dudaklarınızla ağzınızda karıncalanma hissi yaratan güçlü bir tadı vardır.
Tadını zenginleştirin
Ekinezya çayınızı hazırlarken içine limon dilimleri, bir parça taze zencefil, bir iki yaprak nane ve biraz bal ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz.
REZENE
Latince: Foeniculum purpureum
İngilizce: Fennel
Tadım notları
Tatlı ve taze bir tadı, anason ve meyankökünü çağrıştıran sıcak bir aroması vardır. Geri planda kafur aroması hissedilir.
Tadını zenginleştirin
Rezene çayınızı içine biraz taze sıkılmış limon ve bal ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
ZENCEFİL
Latince: Zingiber officinale
İngilizce: Ginger
Tadım notları
Zencefil, bitki çayları arasında en lezzetli çaylardan biridir. Limon notaları içerir, sıcak, biberli, topraksı ve odunsu bir aroması vardır. Tadı biraz keskin ve acıdır.
Tadını zenginleştirin
Bal, limon suyu ve limon kabuğu rendesi ile zenginleştirildiğinde zencefil çayının lezzeti ikiye katlanır.
YEŞİL ÇAY
Latince: Camellia sinensis
İngilizce: Green Tea
Tadım notları
Taze otsu aroması, dilde hafif uyuşma yaratabilen sert bir tadı vardır.
Tadını zenginleştirin
Tadını zenginleştirmek ve farklı bir lezzet yakalamak için yeşil çayınızı demlerken içine kurutulmuş gül, limon dilimleri ve bal ekleyebilirsiniz.
LAVANTA
Latince: Lavandula intermedia
İngilizce: Lavender
Tadım notları
Taze çiçeksi bir tada, parfümlü güçlü bir aromaya sahiptir.
Tadını zenginleştirin
Lavanta çayınızın tadını zenginleştirmek için demlerken içine bir iki dilim taze zencefil, birkaç tane kakule çekirdeği ve biraz bal katın.
MISIR PÜSKÜLÜ
Latince: Zea mays
İngilizce: Mealie silk
Tadım notları
Baskın bir tadı yoktur. Aroması olgunlaşmamış mısırı çağrıştırır.
Tadını zenginleştirin
Mısır püskülü çayınızı hazırlarken içine bir tutam kekik ve rezene ile bir iki dilim limon ve biraz bal ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz.
MELİSA
Latince: Melissa officinalis
İngilizce: Melissa / Lemon balm
Tadım notları
Nane notaları içeren taze limonsu bir tada, hoş bir aromaya sahiptir.
Tadını zenginleştirin
Hoş kokulu ve aromalı bir çay olan melisa çayına biraz bal ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz.
GÜL ÇAYI
Latince: Rosa species
İngilizce: Rose
Tadım notları
Çiçeksi hoş bir aroması, meyvemsi bir tadı vardır.
Hazırladığınız gül çayını buzdolabında soğuttuktan sonra taze sıkılmış meyve suyu ile karıştırarak hoş aromalı bir soğuk içecek elde edebilirsiniz.
Tadını zenginleştirin
Gül çayınıza bir tutam tarçın ile biraz bal ekleyerek zengin bir tat yakalayabilirsiniz.
BİBERİYE
Latince: Rosmarinus officinalis
İngilizce: Rosemary
Tadım notları
Çam notaları içeren odunsu bir aroması, nane ve adaçayını andıran güçlü bir tadı vardır.
Tadını zenginleştirin
Biberiye çayınıza bir iki dilim limon ve biraz bal ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz.
ADAÇAYI
Latince: Salvia officinalis
İngilizce: Sage
Tadım notları
Keskin notalara sahip misk ve kafur aromaları içerir.
Tadını zenginleştirin
Bir dilim limon ve biraz bal ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz.
ISIRGAN OTU
Latince: Urtica dioica
İngilizce: Stinging nettle
Tadım notları
Taze otsu bir aroması ve hafif bibersi bir tadı vardır.
Tadını zenginleştirin
Bir parça çubuk tarçın, biraz limon suyu ve bal ile lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
ANASON
Latince: Pimpinella anisum
İngilizce: Anise
Tadım notları
Meyankökünü çağrıştıran ılık, tatlı, karakteristik bir tadı, meyvemsi bir aroması vardır.
Tadını zenginleştirin
Anason çayınızı tatlandırmak için içine bir dilim portakal ile biraz bal ekleyin.
CİVANPERÇEMİ
Latince: Achillea millefolium
İngilizce: Yarrow
Tadım notları
Güçlü, keskin bir aroması acımsı bir tadı vardır.
Tadını zenginleştirin
İçine biraz limon suyu ve bal ekleyerek civanperçemi çayınızı zenginleştirebilirsiniz.
TARÇIN KABUĞU
Latince: Cinnamomum species
İngilizce: Cinnamon
Tadım notları
Geri planda narenciye ve karanfil notaları barındıran tatlı, sıcak ve odunsu bir aromaya sahiptir
Tadını zenginleştirin
Tarçın kabuğu çayınızı bir iki dilim taze zencefil, birkaç tane karanfil ve biraz bal ile zenginleştirebilirsiniz.
HİBİSKÜS
Latince: Hibiscus sabdariffa
İngilizce: Rosella
Tadım notları
Biraz ekşimsi ve keskin aromaya sahiptir.
Tadını zenginleştirin
Portakal dilimleri ve bal ile lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
MATE ÇAYI
Latince: Ilex paraguariensis
İngilizce: Mate (Yerba mate)
Tadım notları
Hafif acımsı sert bir tada, zengin, sıcak, dengeli bir aromaya sahiptir.
Tadını zenginleştirin
Hazırladığınız çayın tadı acı gelirse bir miktar süt ile şeker veya bal ekleyebilirsiniz.
HAYIT OTU
Latince: Vitex agnus-castus
İngilizce: Chasteberry/Vitex
Tadım notları
Oldukça acı bir tada ve keskin bir aromaya sahiptir.
Tadını zenginleştirin
İçine birkaç tane kurutulmuş gül, limon dilimleri ve bal ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
SİNAMEKİ
Latince: Cassia
İngilizce: Senna
Tadım notları
Tatlı ve acı notalar barındıran buruk bir tadı, kendine özgü keskin bir aroması vardır.
Tadını zenginleştirin
Bal ve limon ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz.
KİRAZ SAPI
Latince: Prunus avium
İngilizce: Cherry stalk
Tadım notları
Hafif acımsı bir tada, otsu bir aromaya sahiptir.
Tadını zenginleştirin
Limon suyu ve bal ile lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
IHLAMUR
Latince: Tilia Platyphyllos
İngilizce: Linden
Tadım notları
Tatlı meyvemsi bir tadı, narenciye notaları içeren çiçeksi bir aroması vardır.
Tadını zenginleştirin
Ihlamur çayınızı hazırlarken içine bir iki parça elma kabuğu, ufak bir parça tarçın kabuğu ve biraz bal ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz.
MEYAN KÖKÜ
Latince: Glycyrrhiza glabra
İngilizce: Liquorice
Tadım notları
Tatlı, acı, tuzlu öğeler barındıran zengin ve keskin bir tadı, güçlü bir aroması vardır.
Tadını zenginleştirin
Tarçın veya nane ekleyerek meyankökü çayınızın lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
FUNDA YAPRAĞI
Latince: Ericaceae
İngilizce: Erica
Tadım notları
Acımsı ve sert bir tadı vardır.
Tadını zenginleştirin
Yeşil çay ile birlikte demleyip limon suyu ve bal ile lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
DEFNE YAPRAĞI
Latince: Laurus nobilis
İngilizce: Bay
Tadım notları
Hoş kokuludur. Hafif acımsı bir tadı vardır.
Tadını zenginleştirin
Lezzetini zenginleştirmek için balla tatlandırabilirsiniz.
KUŞBURNU ÇAYI
Latince: Rosa canina
İngilizce: Rosehip
Tadım notları
Mayhoş, meyve aromalı hoş bir tada sahiptir.
Tadını zenginleştirin
Karanfil, tarçın ve bergamot gibi farklı aromalar ve bal ilave ederek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
FORM ÇAYI
Tadım notları
İçerisinde bulunan bitkilerden gelen buruk, ekşimsi ve güçlü bir tadı, çiçeksi notalar barındıran odunsu bir aroması vardır.
Tadını zenginleştirin
İçine bal ve limon ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
KIŞ KEYFİ ÇAYI
Tadım notları
Zencefilin limonsu notası, tarçının büyüleyen kokusuyla birleşir. Meyvelerden gelen hafif mayhoş bir tadı, meyvemsi, hoş kokulu çiçeksi bir aroması vardır.
Tadını zenginleştirin
Lezzetini bal ve limon ile zenginleştirebilirsiniz.
MEYVE ÇAYI
Tadım notları
Meyvelerin tatlı-ekşi lezzeti ile hoş aroması, tarçın ve karanfilden gelen baharatlı, odunsu notalarla birleşir.
Tadını zenginleştirin
Biraz bal ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
YAZ KEYFİ ÇAYI
Tadım notları
Hafif ve yumuşak içimlidir. Tarçının tatlı odunsu aromasıyla zenginleşen, meyvemsi ve çiçeksi notalar içeren bir tada sahiptir.
Tadını zenginleştirin
Biraz bal ilave ederek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
DİNLENCE ÇAYI
Tadım notları
Meyvelerden gelen tatlı-ekşi bir tadı; meyvemsi, çiçeksi, otsu notalar içeren zengin bir aroması vardır.
Tadını zenginleştirin
Biraz bal ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
BAHAR KEYFİ
Tadım notları
Tarçından gelen sıcak ve odunsu aromalar, çiçeksi ve meyvemsi notalarla tamamlanır. Hafif mayhoş, tatlımsı bir tadı vardır.
Tadını zenginleştirin
Lezzetini biraz bal ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.
KIŞ ÇAYI
Tadım notları
Meyvemsi, otsu notalar içeren hafif mayhoş bir tadı, keskin bir aroması vardır.
Tadını zenginleştirin
Biraz bal ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz.
MEYVELİ YEŞİL ÇAY
Tadım notları
Yeşil çayın taze otsu aroması, meyvelerin tatlı-ekşi lezzeti, tarçın ve karanfilden gelen baharatlı, odunsu notalarla birleşir.
Tadını zenginleştirin
Biraz bal ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz.